De Sint is weer bijna in het land en dat moet gevierd worden met een leuke Sinterklaas surprise op school. Als je even niet weet wat je voor jouw getrokken loodje moet maken ben je hier goed! Ik zet namelijk 5x een makkelijke Sinterklaas surprise maken voor jou op een rijtje.

Op 5 december is het de verjaardag van de goed heilig man en ook in de klas wordt dit gevierd. In de onderbouw worden de cadeautjes geregeld door de Sint zelf, maar leerlingen in de bovenbouw mogen hun eigen surprise maken. Een makkelijke Sinterklaas surprise maken voor op school kan in een handomdraai en ik geef jou 5 verschillende mogelijkheden. Bekijk alle tips hieronder en maak een mooie surprise voor jouw klasgenoot, juf of meester!

Wil jij andere knutselwerkjes bekijken die je in de klas kunt maken? Laatst schreef ik een blog over 10x afscheidscadeau voor jouw stagiaire van de pabo en Cadeau-idee: 5x het leukste afscheidscadeau voor je stageklas.

makkelijke Sinterklaas surprise maken

1. Happy Meal van de McDonald’s

De eerste surprise is een vrij eenvoudig uitvoerbaar project. Hiervoor heb je een kartonnen doos, stickers van de McDonald’s, rode en gele verf, knip- en schrijfwaar nodig. Verf de doos rood en bevestig hieraan zelfgemaakte gele hengels die kenmerkend zijn voor een Happy Meal. Plak vervolgens stickers op de doos en vouw deze zo dicht dat het lijkt op de vorm van een Happy Meal. Een makkelijke en grappige surprise voor de fastfood liefhebbers!

2. Eenhoorn met een kroontje

Voor klasgenoten die dol zijn op roze en eenhoorns is dit een geschikte surprise die makkelijk op school te maken is. Om de eenhoorn te maken heb je de volgende attributen nodig: Grote doos, roze inpakpapier, roze en wit papier, zilver papier en verschillend crêpepapier. Pak de doos in met het roze papier en maak oren met het roze en witte papier. Hierna kun je de het kroontje maken van crêpepapier en de hoorn. Vergeet als laatste het gezicht niet te maken met stift of papier.

3. PlayStation 5 met games

Veel kinderen op de basisschool zijn dol op spelcomputers en gamen, daarom je kunt een leuke surprise maken met een PlayStation 5. Hiervoor heb je een schoenendoos, oude CD en zwarte/grijze verf nodig. Verf de schoenendoos zwart en maak vervolgens het logo en andere kenmerken van de PlayStation met de grijze verf. Maak van de oude Cd-rom het favoriete spel van de leerling en plaats hem half in de PlayStation.

4. Monstertje met wiebelogen

Om een monster te maken met wiebelogen heb je een doos, gekleurd papier, ijzerdraad met stof en wiebeloogjes nodig. Verpak de doos in het gekleurde papier en maak vervolgens ogen met ijzerdraad en de wiebeloogjes. Hierna kun je ook de benen en armen maken met het ijzerdraad en verschillende stukjes papier. Een makkelijke en eenvoudige surprise voor tijdens de Sinterklaasviering op school.

5. Zachte alpaca met wol

Een zachte alpaca gemaakt van wol doet het altijd goed bij de leerlingen in de klas. Daarom heb je wol, een doos, touw, gekleurd papier en kralen nodig. Plak de wol op de doos en maak met gekleurd papier een zadel en oogjes. Zorg hierna voor een halster met behulp van het touw en de kralen. Een makkelijke en leuke surprise die lekker knuffelbaar is!

Makkelijke Sinterklaas surprise maken

Ik hoop dat jij na deze 5 ideeën genoeg inspiratie hebt opgedaan om een hele mooie en makkelijke Sinterklaas surprise hebt kunnen maken. Wanneer je nog meer surprise wilt bekijken kun je kijken op Pinterest. Laat in de reacties weten wat jij hebt gemaakt voor Sinterklaas en wat je hebt gekregen! Wanneer je nog meer suggesties hebt voor een makkelijke Sinterklaas surprise kan je dit ook in de reacties zetten, zodat andere nog meer ideeën krijgen om een surprise te maken.

Wil je meer verschillende ideeën opdoen voor cadeautjes of lesideeën? Laatst schreef ik een blog over 7x een leuk afstudeercadeau voor de pabo en 10x afscheidscadeau voor jouw stagiaire van de pabo!

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *