Eindigt jouw stage binnenkort? In deze blog vind je 5x het leukste afscheidscadeau voor je stageklas! Zodat je gepast afscheid kan nemen van je lieve en leuke leerlingen.

Cadeau 1: Zwaaiende handjes

Geschikt voor: Groep 1 tot en met 8

Dit eerste afscheidscadeau is áltijd een succes in mijn stageklas. Voor het cadeau heb je gekleurd papier, een schaar, lijm, een potlood en je eigen hand nodig. Teken je hand over op het gekleurde papier en knip deze uit. Herhaal dit totdat je voor elke leerling een hand hebt uitgeknipt. Plak elk handje vast aan een potlood en maak blaadjes aan het potlood. Het is een heel geknutsel, maar de leerlingen zullen je voor altijd herinneren!

Pinterest, handjes
cadeau-idee 1 (bron: Pinterest)

Cadeau 2: Voor de lekkerbekken

Geschikt voor: Groep 1 tot en met 8

Dit volgende afscheidscadeau heb ik zelf nog niet geprobeerd in mijn stages. Voor het cadeau heb je een koek (of snoep) met een grappige naam, plastic zakjes, papier met tekst en een nietmachine. Stop de koeken of het snoepjes in de plastic zakjes en niet deze dicht met de nietmachine. Print de bladen die je zelf maakt of vindt op internet uit en niet deze vast aan het plastic zakje. Een leuk cadeau met een lieve twist!

Pinterest, afscheid cadeaus stageklas
cadeau-idee 2 (bron: Pinterest)

Cadeau 3: Rietjes en schatkistjes

Geschikt voor: Groep 1 tot en met 8

Cadeau 3 is er eentje voor de handige juffen en meesters. Voor het cadeau idee heb je een plastic rietje, gekleurd stevig papier, plakband, een schatkistje met snoep en foliepapier nodig. Plak op het gekleurde papier het rietje en het schatkistje met plakband. Schrijf een persoonlijke boodschap op het gekleurde papier en pak het geheel vervolgens in met het foliepapier. Een leuk afscheid met een handig hebben-dingetje.

Pinterest, afscheid cadeaus stageklas
Cadeau-idee 3 (bron: Pinterest)

Cadeau 4: Namensleutelhanger

Geschikt voor: Groep 1 tot en met 8

Voor dit cadeau heb je kraaltjes met letters, sleutelhangers, gelukspoppetjes en gekleurde touwtjes nodig. Maak voor elke leerling zijn of haar naam met de kraaltjes en rijg deze aan het touwtje met aan het uiteinde een gelukspoppetje. Wanneer de naam klaar is knoop je het touwtje aan de sleutelhanger. Het maken van dit cadeau duurt wel even, maar het resultaat is het zeker waard!

Pinterest, afscheid cadeaus stageklas
Cadeau-idee 4 (bron: Pinterest)

Cadeau 5: Zomers de vakantie in

Geschikt voor: Groep 1 tot en met 8

Dit cadeau is vooral geschikt voor de stages vlak voor de zomervakantie. Voor dit afscheidscadeau idee heb je strandballen en een watervaste stift nodig. Blaas alle strandballen op, op je laatste stagedag op en schrijf op elke strandbal een persoonlijke boodschap voor elke leerling. Je hebt heel wat longinhoud nodig, maar de kinderen zullen er de hele zomer plezier van hebben!

Pinterest strandballen
Cadeau-idee 5 (bron: Pinterest)

Heb je genoeg ideeën opgedaan na deze blog? Of heb je nog meer inspiratie nodig? Op Pinterest barst het van de cadeau ideeën!

Wil je meer tips voor je afscheid tijdens je stage? Lees mijn blog over cadeau’s voor meesters en juffen of 5x leuke afscheidslessen voor je stageklas. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *