Heb jij een stagiaire in de klas gehad die binnenkort ergens anders gaat stagelopen? Ik geef jou 10x de leukste afscheidscadeau voor jouw stagiaire van de pabo!

Het geven van een afscheidscadeau met de klas voor jouw stagiaire is een leuke afsluiting van een stageperiode. Om jou op weg te helpen heb ik 10x cadeaus op een rijtje gezet die jij aan jouw stagiaire kunt geven. Lees snel verder om erachter te komen welke cadeaus je makkelijk en snel kunt maken voor jouw stagiaire!

Cadeau 1. Een vaas vol zelfgemaakte bloemen

 • Kosten: Onder de €10,- euro
 • Groep: 1 tot en met 8

Voor het eerste cadeau heb je een mooie glazen vaas nodig die je vult met zelfgemaakte bloemen. Geef de leerlingen allemaal een gekleurd vel en laat ze hun hand tekenen op het gekleurde vel papier. Vervolgens kunnen de leerlingen deze hand uitknippen en aan een rietje plakken. Laat de leerlingen de hand versieren als een bloem, dit doormiddel van verschillende soorten gekleurd papier. De leerlingen kunnen een lieve boodschap achterlaten op het handje voor de stagiaire en noteren hun naam. Stop de bloemen vervolgens in de vaas en doe er een leuk lintje omheen.

Koop een vaas voor nog geen €10,- euro

afscheidscadeau stagiaire
Bron: Mamsatwork.nl, Pinterest

Cadeau 2. Een papier vol zwaaiende handjes

 • Kosten: Gratis
 • Groep: 1 tot en met 8

Dit cadeau is vrij simpel en snel, maar de uitkomst is erg mooi en waardevol. Neem een groot vel papier (A3 papier heeft hierbij de voorkeur) en schrijf hier een lieve tekst op voor de stagiaire. Vervolgens laat je jouw leerlingen één voor één hun handafdruk neerzetten met behulp van verf. Dit kan in verschillende kleuren, om een leuk effect te krijgen. Wanneer de verf droog is kun je bij elke naam de juiste hand noteren. Het cadeau kun je in groep 1 tot en met 8 uitvoeren, omdat de leerlingen hier niet veel werk aan hebben en dit voor alle niveaus leuk is.

cadeau basisschool stagiaire
Bron: Kenzibox, Pinterest

Cadeau 3. Een paraplu vol lieve woordjes

 • Kosten: Ongeveer €11,- euro
 • Groep: 1 tot en met 8

Dit afscheidscadeau voor jouw stagiaire is een paraplu vol lieve woordjes en tekeningen. Koop een voordelige en transparante paraplu (zie link hieronder) en zorg voor dikke en watervaste stiften in verschillende kleuren. Laat elke leerling een tekening of een lief zinnetje zetten op de paraplu met zijn of haar naam erbij. Hoe meer leerlingen dit hebben gedaan, hoe gezelliger de paraplu wordt. Zelf kun je er een leuke tekst opzetten, zoals hieronder te zien is. Geef de paraplu vervolgens aan jouw stagiaire, die hoeft nu nooit meer door de regen zonder (gave) paraplu!

Koop een doorzichtige paraplu voor €11,- euro

Cadeau stagiaire
Bron: Badschuim.eu,Pinterest

Cadeau 4. Zelfgemaakte theezakjes maken

 • Kosten: Ongeveer €15,- euro
 • Groep: 1 tot en met 8

Dit afscheidscadeau is voor de stagiaire die dol is op lekkere thee en wel een theedoos vol thee kan gebruiken. Voor dit cadeau heb je een zelf gevouwen wikkels voor theezakjes, theezakjes en een theedoos nodig, die zijn rond de €15,- euro. Laat de leerlingen de wikkels van het theezakje vouwen, dit kun je doen door de volgende stappen te volgen:

 • Maak stroken van wit papier, deze moeten ongeveer 30 cm lang zijn en 6cm breed.
 • Vouw de strook om de theezakjes en lijm de uiteinden aan elkaar vast.
 • Laat de wikkels versieren door de leerlingen

Wanneer de wikkels klaar zijn kun je de theezakjes in de wikkels doen en deze plaatsen in de theedoos. Dit cadeau is vrij gemakkelijk uit te voeren voor groep 1 tot en met 8.

Koop een theedoos voor nog geen €15,- euro

Cadeau stagiaire basisschool
Bron: Ladylemonade.nl, Pinterest

Cadeau 5. Fladderende vlinders als afscheidscadeau

 • Kosten: Gratis
 • Groep: 1 tot en met 8

Het maken van vlinders is een vrolijke bedoeling en dat is terug te zien in het eindresultaat. Voor dit cadeau heb je stiften, een kopie van een kleine vlinder op een wit papier en een wit A3 papier nodig. Geef elke leerling een losse vlinder en laat ze deze mooi inkleuren, eventueel kunnen ze hier een lieve boodschap op zetten. Vervolgens kunnen de leerlingen deze vlinders uitknippen en zo opplakken dat alleen het lijfje op het grote A3 papier zit. Hierdoor lijkt het alsof de vleugels los komen van het papier. Zet een lieve boodschap op het papier en vergeet de namen van de leerlingen niet te noteren.

juf basisschool
Bron: Ladylemonade.nl, Pinterest

Cadeau 6. Wie ben ik? Met de leerlingen

 • Kosten: Ongeveer €25,- euro
 • Groep: 1 tot en met 8

Dit cadeau is voor stagiaires die al lange tijd (LIO-)stage hebben gelopen, want dit is een vrij prijzig en tijdrovend cadeau. Voor dit cadeau heb je foto’s van alle leerlingen en het spel Wie is het? nodig. Knip alle foto’s van de leerlingen uit en vervang deze voor de hoofden in het spel van Wie is het? De leerlingen kunnen meehelpen met dit cadeau als je het maakt in de midden- of bovenbouw. Schrijf vervolgens een mooie boodschap voor de stagiaire in de doos of op een papiertje en laat de leerlingen dit ook doen.

Koop Wie is het? voor €25,- euro

basisschool stagiaire
Bron: DIYdiva.nl, Pinterest

Cadeau 7. Een linnen tas vol leuke tekstjes

 • Kosten: Ongeveer €5,- euro
 • Groep: 1 tot en met 8

Cadeau 7 bestaat uit een linnen tas vol leuke tekstjes of lieve woorden. Hiervoor heb je een linnen tas voor €5,- euro en textielstiften voor €10,- euro nodig. Leg de linnen tas neer en laat de leerlingen hier iets opschrijven of tekenen. Zorg ervoor dat je in de linnen tas een stuk karton doet, om het doorlekken van de inkt te voorkomen. Vervolgens kun je er zelf ook een lieve boodschap en de namen van de kinderen op zetten. Een simpel, maar erg lief en waardevol cadeau voor jouw stagiaire op de basisschool. Denk bij dit cadeau wel om de AVG regels omtrent privacy!

afscheid juf
Bron: JufJanneke.nl, Pinterest

Cadeau 8. Ouderwets vriendenboekje met de leerlingen

 • Kosten: Gratis
 • Groep: 4 tot en met 8

Het maken van een vriendenboekje is een leuke bezigheid voor de leerlingen, maar ook een mooi afscheidscadeau voor jouw stagiaire. Dit cadeau kun je maken doormiddel van een A4’tje met een aantal vragen en een effen map. Geef de leerlingen het A4’tje met hierop een aantal vragen over zichzelf en laat de leerlingen deze invullen. Vervolgens kun je gaatjes maken in de bladzijden en deze in de map stoppen. De map kun je mooi versieren of laat dit doen door leerlingen. Het is handig om te kiezen voor een kartonnen map, zodat je hier nog op kunt schrijven/tekenen. Hieronder vind je een kartonnen map voor €5,- euro.

Koop een map voor €5,- euro

Bron: Pinterest

Cadeau 9. Bloemblaadjes met lieve woorden

 • Kosten: Gratis
 • Groep: 1 tot en met 8

Het 9e cadeau bestaat uit een mooi zonnebloem met leuke en lieve tekstjes van de leerlingen voor de stagiaire. Voor dit cadeau heb je geel, bruin en groen papier nodig. Maak een zonnebloem van de papieren en geef elke leerling één bloemblaadje. Zij kunnen hier vervolgens wat liefs opzetten. Bij de onderbouw kun je ervoor kiezen om de leerlingen iets over de stage-juf te laten vertellen, dit schrijf je vervolgens zelf op. Dit cadeau is leuk wanneer je een vrij kleine klas hebt, hierdoor zijn alle bloembladen goed te zien. De stagiaire zal dit afscheidscadeau fantastisch vinden!

Bron: Ladylemonade.nl, Pinterest

Cadeau 10. Fotolijst met gekke foto’s

 • Kosten: Ongeveer €10,- euro
 • Groep: 1 tot en met 8

Het laatste cadeau is een leuk en bijzonder afscheidscadeau, een fotolijst vol gekke foto’s van jouw leerlingen. Voor dit cadeau heb je foto’s en een fotolijst nodig. Maak diverse foto’s van de leerlingen, dit kunnen gekke of rare foto’s zijn, maar ook schattige. Print deze foto’s uit en plaats ze in een fotolijst, het liefst van A3 formaat, zodat je genoeg plek hebt voor alle leerlingen. Vervolgens kun je dit grappige en lieve afscheidscadeau direct aan jouw stagiaire geven. Denk bij dit cadeau wel om de AVG regels omtrent privacy!

Koop een fotolijst (A3) voor €11,- euro

Wil je meer blogs lezen over stages op de basisschool? Laatst schreef ik een blog over Cadeau-idee: 5x leuke ( afscheid ) cadeaus voor je stageklas en Cadeau-idee voor juffen en meesters. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *