Ken jij iemand die net is afgestudeerd van de pabo en zoek je nog een leuk afstudeercadeau? Ik zet 7 leuke cadeaus voor jou op een rijtje, zodat het afstudeerfeest kan beginnen!

In vier jaar worden de studenten op de pabo opgeleid tot leerkrachten in het basisonderwijs. Na deze jaren hard ploegen kunnen de studenten eindelijk zelfstandig voor de klas en zijn ze afgestudeerd. Om het afstuderen te vieren wordt er meestal een afstudeerfeestje gegeven en hier hoort natuurlijk een afstudeercadeau voor de pabo bij! Ik zet 7 verschillende leuke afstudeercadeau’s voor de pabo op een rijtje!

 1. Lerarenagenda met een mooie pen
 2. Voorleesboek voor later
 3. Praktische spullen voor in de klas
 4. Borrelplank met lekkere hapjes
 5. Lunchtrommel en -beker
 6. Cadeaukaart in het onderwijs
 7. Een leuke activiteit
afstudeercadeau pabo

1. Lerarenagenda met een mooie pen

Als afgestudeerd leerkracht is een mooie agenda van groot belang, daarom is dit misschien wel het ideale cadeau. Er zijn veel verschillende lerarenagenda’s die kunnen fungeren als een fijne agenda in het basisonderwijs. Kies bijvoorbeeld voor een Machaplanner, veel leerkrachten in mijn omgeving maken gebruik van deze agenda. Daarnaast kun je ook kiezen voor een simpelere agenda en daarbij een mooie vulpen of nakijkpennen.

Tip: Bij het aanschaffen van een agenda als cadeau voor een leerkracht is het vooral belangrijk om te letten op de ruimte. Er worden veel woorden geschreven in de agenda’s van leerkrachten en daarom moet de agenda groot genoeg zijn!

2. Voorleesboek voor later

Er zijn veel verschillende voorleesboeken die pabo-studenten hebben voorgelezen tijdens hun studie, maar het is altijd leuk om een nieuw boek te krijgen. De voorleesboeken kun je laten aansluiten bij de verschillende doelgroepen van de afgestudeerde. Heeft hij/zij bijvoorbeeld gekozen voor het jonge kind? Kies dan een voorleesboek met grote mooie prenten. Wanneer de afgestudeerde heeft gekozen voor het oude kind kan een voorleesboek met leuke en diverse verhalen leuk zijn!

Hieronder heb ik verschillende voorleesboeken op een rijtje gezet waaruit jij kunt kiezen! Om te beginnen met voorleesboeken voor het jonge kind:

Boeken voor het oude kind:

Wil jij weten wat mijn top 5 voorleesboeken zijn? Lees dan snel mijn andere blog over 5x de leukste voorleesboeken voor op stage en Interactief voorlezen: 5 belangrijke tips.

3. Praktische spullen voor in de klas

Om in de klas aan de gang te kunnen heb je als leerkracht verschillende praktische dingen nodig. Doe deze spullen cadeau met een persoonlijk tintje. Hierdoor zal de afgestudeerde altijd aan jou denken tijdens het gebruik van de spullen. Wanneer ik het over praktische spullen heb kun je denken aan:

Deze praktische spullen kennen de pabo-studenten als geen ander, maar hebben deze misschien nog niet. Het is ook leuk om deze praktische spullen te maken voor jouw afgestudeerde pabo-student, wat een nog persoonlijkere touch geeft.

Afstudeercadeau onderwijsassistent

4. Borrelplank met hapjes en drankjes

Na een stressvolle periode vol met scriptie onderzoeken en een LiO-stage is het fijn om te relaxen. Het perfect cadeau voor deze relaxte periode is een uitgebreide borrelplank met fijne hapjes en lekkere wijnen of bieren.

Deze borrelplank kun je natuurlijk zelf maken, dit doe je door verschillende hapjes te kopen bij de supermarkt of speciaalzaak. Vervolgens maak je de borrelplank mooi op en kun je mooie (alcoholvrije) wijnen of bieren toevoegen.

5. Lunchtrommel en -beker

Juffen en meesters zijn op de basisschool om leerlingen te onderwijzen en maken hier ook veel pauzes mee. Tijdens deze pauze is het leuk om als leerkracht een mooie lunchtrommel en -beker te hebben. Er zijn verschillende gepersonaliseerde lunchtrommels en lunchbekers beschikbaar die juffen en meester graag mee naar school meenemen:

Deze verschillende cadeaus gaan jaren mee en is daarom het perfecte afstudeercadeau voor studenten van de pabo. Je kunt op de linkjes hierboven klikken om de artikelen direct te bekijken én te bestellen.

6. Cadeaukaart in het onderwijs

Wanneer je niet weet wat de afgestudeerde precies leuk vind kun je ervoor kiezen om een cadeau kaart te geven. Kijkend naar de verschillende cadeau kaarten heb je erg veel keuze, zoals boeken-, fashion- of gamebon. Een cadeaukaart die in te leveren is voor materialen voor in de klas zijn het meest voor de hand liggend, er zijn hierbij verschillende opties mogelijk. Kies voor een…

afstudeercadeau pabo

7. Een leuke activiteit met de afgestudeerde

Het geven van een fysiek cadeau is altijd goed, maar een echte activiteit is misschien het leukst om te krijgen. Activiteiten kunnen ontzettend variëren, zo kun je bijvoorbeeld gaan zwemmen, een bootje huren of lekker uit eten. Door een activiteit te geven kun je na het afstudeerfeestje nog een klein feestje bouwen met de afgestudeerde.

Afstudeercadeau pabo gevonden

Deze 10 verschillende cadeaus zullen jou hopelijk helpen om het afstudeerfeest van de pabo student helemaal compleet te maken. Ik zet de bovenstaande zeven cadeaus nog kort voor jou op een rijtje:

 1. Lerarenagenda met een mooie pen
 2. Voorleesboek voor later
 3. Praktische spullen voor in de klas
 4. Borrelplank met lekkere hapjes
 5. Lunchtrommel en -beker
 6. Cadeaukaart in het onderwijs
 7. Een leuke activiteit

Laat in de reacties weten of je andere cadeau ideeën hebt voor de afgestudeerde van de pabo! Heb je een vraag voor mij? Dan kun je dit ook laten weten in de reacties of vul het contactformulier in.

Wil jij meer blogs lezen over het afstuderen van de pabo of stages lopen? Laatst schreef ik De LiO-stage start: Mijn ervaring en tips en Cadeau-idee voor juffen en meesters.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *