Gaat jouw kind komend jaar naar de middelbare school en ben je benieuwd naar de benodigdheden voor de brugklas? Ik zet de belangrijkste benodigdheden voor de brugklas op een rijtje. Zo weet jij wat jouw kind nodig heeft in deze nieuwe fase van zijn/haar leven!

Benodigdheden brugklas op een rijtje

Over een paar weken staat de zomervakantie voor de deur, een spannend moment voor de leerlingen in groep 8. Zij verzorgen de afscheidsmusical en beginnen daarna aan een nieuw hoofdstuk in hun leven: De brugklas. In de zomervakantie gaan ze er meestal op uit om de leukste benodigdheden voor de brugklas te scoren. Lees snel verder om erachter te komen welke spullen er niet mogen ontbreken!

 1. Schooltas
 2. Schoolboeken van de middelbare school
 3. Kaftpapier
 4. Etui met schrijfwaar
 5. Schoolagenda
 6. Schriften en inbinders
 7. Lunchtrommel en waterfles
 8. Gymspullen
 9. Laptop en/of mobiele telefoon

Deze schoolspullen zorgen ervoor dat jouw kind kan genieten van zijn/haar eerste jaar op de grote middelbare school! Ben jij op zoek naar alle schoolspullen? Je kunt ze gemakkelijk aanschaffen bij de Bruna.

 Schooltas

Het leukste aan de brugklas is misschien wel het kiezen van de schooltas. Het hebben van een schooltas is essentieel tijdens de middelbare school carrière. Dit omdat hierin alle belangrijke benodigdheden voor een dag op in de brugklas zitten. Er zijn veel verschillende soorten schooltassen waaruit gekozen kan worden, een aantal eisen kunnen jou helpen bij de keuze:

 • Minimaal 21 liter ruimte
 • Rugtas of schoudertas
 • Stevige tas met eventueel laptopvak

Een schooltas is bij verschillende tassen winkels te vinden of je kunt deze natuurlijk online bestellen.

benodigdheden brugklas

 Schoolboeken van de middelbare school

Aan het begin van elk jaar op de middelbare school krijgen de leerlingen een uitnodiging om diverse schoolboeken op te halen. In de brugklas hebben de leerlingen een groot aanbod aan vakken en hierdoor kan de stapel vrij groot worden. Deze stapel bestaat uit verschillende tekst- en werkboeken per schoolvak. De boeken zijn van belang in de brugklas en er moet goed voor deze boeken gezorgd worden.

Kaftpapier

Om schoolboeken krasvrij te houden zullen leerlingen op de middelbare school elk jaar hun boeken moeten kaften. Dit is in de brugklas een nieuw fenomeen en de meeste leerlingen vinden dit erg leuk om te doen. 

Kaftpapier is te vinden in allerlei soorten en maten, zo kan er gekozen worden voor elastisch kaftpapier of ouderwets kaftpapier. Hoe het kaften precies in zijn werk gaat is te vinden op Youtube of Google. De verschillende soorten kaftpapier zijn te vinden bij jouw lokale hobbywinkel of online te bestellen.

Etui met schrijfwaar

Op de basisschool kregen leerlingen het schrijfwaar meestal van de school zelf, maar op de middelbare school moeten leerlingen hier zelf voor zorgen. Het is voor de leerlingen belangrijk om een etui te hebben met de volgende benodigdheden:

Deze materialen zijn makkelijk aan te schaffen bij een hobbywinkel in de buurt of online te vinden bij diverse winkels. 

benodigdheden brugklas

 Schoolagenda

Het belangrijkste materiaal voor de brugklas op de middelbare is misschien wel een goede en leuke agenda. Bij de (digitale) winkels van Bruna kun je elk jaar terecht voor de beste schoolagenda’s. Ook dit jaar is Bruna van de partij en komen zij met voordelige, stevige en leuke schoolagenda’s die perfect zijn voor in de brugklas. Kies bijvoorbeeld voor een van de agenda’s van Bruna:

 • Donald Duck agenda;
 • Make The Cat Wise agenda;
 • Don’t Give Up agenda.

Wanneer jouw leerling zijn/haar huiswerk ergens op moet schrijven is het fijn om overzicht te houden en daar zijn deze agenda’s op gericht. De agenda’s liggen al een tijdje in de schappen, dus kijk meteen of er iets leuks voor jou bij zit!

De schoolagenda’s van Bruna zijn voordelig te bestellen via de website van Bruna of loop een Bruna-winkel bij jou in de buurt binnen!

Schriften en inbinders

Naast het hebben van een agenda zijn schriften en inbinders ook een belangrijk onderdeel voor leerlingen in de brugklas. In de klas krijgen de leerlingen veel informatie over uiteenlopende onderwerpen en om dit te noteren zijn schriften handig. 

Daarnaast zijn inbinders ideaal voor werkstukken en losse papieren die jouw kind meekrijgt naar huis. Schriften, inbinders en andere zaken zijn voordelig te koop bij diverse (online) hobbywinkels.

 Lunchtrommel en waterfles

Op de basisschool kreeg jouw zoon of dochter een trommeltje mee en een fijne waterfles. Op de middelbare school zullen ze vaak hun eigen lunch klaarmaken met broodjes en fruit. Om te zorgen voor voldoende eten is een grotere lunchtrommel met drinkfles handig. Denk hierbij aan een broodtrommel met een vakje voor het fruit en een drinkfles van minimaal 500mL. Deze lunch containers zijn eenvoudig te krijgen bij diverse winkels in jouw buurt of online beschikbaar.

benodigdheden brugklas

 Gymspullen

In de brugklas krijgen leerlingen gemiddeld twee keer in de les gymles, waarin zij kennismaken met nieuwe sporten. Voor deze lessen zijn is de juiste sportkleding van groot belang en vaak verplicht vanuit de school. Denk bij sportspullen aan:

 • Goede gymschoenen (buiten en binnen)
 • Sportbroek (zomer en winter)
 • Sportshirt (zomer en winter)
 • Sport BH voor de meiden
 • Zwemkleding 

Deze gymspullen kunnen prijzig uitvallen, maar met het oog op aanbiedingen en outlet kleding kun je voldoende kosten besparen. Gymkleding is te halen bij jouw lokale sportwinkel of kies voor het bestellen van online kleding.

 Laptop en/of mobiele telefoon

De middelbare school wordt steeds digitaler en de meeste scholen werken ondertussen met laptops in de klas. Meestal worden deze laptops verzorgd door de school zelf, maar het kan ook zijn dat je zelf een laptop aan moet schaffen voor de middelbare school. Zelf maakte ik een lijstje met de beste laptops voor op de school of studie, lees deze voor meer informatie! Daarnaast is het hebben van een mobiele telefoon vrij normaal op de middelbare school, deze is aan te schaffen bij een (online) elektrawinkel. 

Na het geven van deze tips zit ik weer helemaal in de brugklas sfeer en herinner mij dat ik dit best spannend vond. Ik wens jou en jouw kind een hele fijne zomervakantie toe en laat vooral in de reacties weten of jij nog meer tips hebt!

Deze blog bevat gesponsorde content door Bruna en Affiliate Marketinglinks. Wil jij meer blogs lezen over de middelbare school of over het studeren aan de pabo? Laatst schreef ik een blog over Stappenplan: Hoe word ik meester of juf? en Tips voor het eindexamen 2021.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *