Maak je binnenkort de toelatingstoets natuur en techniek van de pabo, maar weet je niet wat jou te wachten staat? Ik vertel je hoe de stof van de toets in elkaar zit en hoe jij de toelatingstoets kunt halen!

Voordat je aan de pabo begint moet je voldoende kennis hebben op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek. Daarom is er sinds 2015 een kennisbasis toets waarin de studenten voor de pabo laten zien dat zij de capaciteiten hebben om deel te nemen aan de pabo. De toelatingstoetsen worden gezien als een lastige maar toets, die vooral veel voorbereiding eist. In deze blog lees jij mijn ervaring en geef ik jou tips om de toelatingstoets te behalen.

toelatingstoets natuur en techniek

1. Begin op tijd met studeren

Het maken van de toelatingstoets natuur en techniek is een hele uitdaging en het is belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Het is aan te raden om vier weken voor de toets te beginnen met leren. Hierdoor heb je genoeg tijd om alle stof te behandelen die in de toelatingstoets natuur en techniek voorkomt. Maak vooraf een planning, zodat je een duidelijk overzicht hebt met de stof uit de toelatingstoets. Daarnaast is dit fijn, omdat je op de planning jouw voortgang kunt overzien.

2. Gebruik de juiste studieboeken

Tijdens de voorbereiding op de toelatingstoetsen kun je gebruik maken van veel studiemateriaal en voorbeeldtoetsen op internet. Per toelatingstoets wordt er een heel scala aan materiaal verzorgd, zodat jij gemakkelijke en voordelig jouw toets kunt halen. Hieronder een lijst met de belangrijkste studieboeken waarmee jij de toelatingstoets natuur en techniek kan halen:

3. Meld je aan voor gratis studiemateriaal

Naast de studieboeken kun je je aanmelden voor de Toets van de Dag. Dit is een organisatie die jou elke dag een nieuwe oefenvraag stuurt via de mail, hierdoor oefen je gemakkelijk en dagelijks voor de toelatingstoets van de PABO.

Je krijgt een fijn overzicht op jouw account met de scores, hierdoor krijg jij een indicatie van jouw slagingspercentage. aan de hand van die scores kun je extra tijd besteden aan de onderdelen waar je minder kennis over hebt. Ook kun je gebruik maken van ander gratis studiemateriaal dat op onderstaande website te vinden is:

4. Meld je op tijd aan voor de toelatingstoets natuur en techniek

De toelatingstoets natuur en techniek voor de pabo wordt meerdere malen per jaar afgenomen op plekken in heel Nederland. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanmelding voor de toelatingstoetsen, meld je dus op tijd aan voor de toetsen. Alle data en afnameplaatsen kun je vinden op goedvoorbereidnaardepabo.nl en je kunt je ook via deze website aanmelden bij de diverse afnameplaatsen.

5. No stress tijdens de toelatingstoets natuur en techniek

Als je de stof voor de toelatingstoets natuur en techniek goed kent, is het tijd om de toelatingstoets te maken. Dit gebeurd meestal met heel wat andere studenten op één plek en daar kun je behoorlijk zenuwachtig van worden. Blijf tijdens het maken van de toelatingstoets rustig en check altijd jouw antwoorden voor je de toets inlevert. Ik hoop dat je na deze tips met twee vingers in de neus jouw toelatingstoets natuur en techniek haalt! Laat het weten in de reacties!

Wil je meer weten over de tips voor de toelatingstoets van de PABO of informatie over het eerste jaar op de PABO? Laatst schreef ik Toelatingstoets pabo: mijn ervaring en Jaar 1 van de PABO: In vogelvlucht. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *