Moet jij binnenkort de kennisbasistoets rekenen pabo maken? Ik vertel je mijn ervaring van de toets en geef jou tips om de toets te behalen!

De kennisbasistoets rekenen pabo is een toets die in het derde jaar (soms het tweede) van de pabo wordt afgenomen. Deze toets test de basiskennis van de toekomstige leerkrachten op het gebied van rekenen en is een toets bestaande uit 66 open en multiple choice vragen.. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat afgestudeerde pabo-studenten een gelijk basisniveau hebben omtrent rekenen-wiskunde. De toets wordt gezien als een lastige drempel, maar lees snel verder om jouw kennisbasistoets rekenen pabo te behalen!

Goede voorbereiding is belangrijk

Of je nu een rekenknobbel hebt of niet, voorbereiding is belangrijk wanneer je de kennisbasis rekenen gaat maken. Je kunt de voorbereiding treffen door een belangrijk studieboek aan te schaffen:

Daarnaast kun je tijdens het voorbereiden gebruik maken van gratis materiaal dat beschikbaar is op verschillende websites. Zo heb ik gebruik gemaakt van de publicaties van 10voordeleraar.nl. Wanneer je verschillende opdrachten uit de toets wilt oefenen kun je ook een oefentoets maken op de oefensite voor de kennisbasis rekenen.

Studeer samen met studiegenoten

Tijdens de getroffen voorbereidingen is het fijn om met een studiegenoot te studeren. Het oefenen van opdrachten samen met een ander kan jou nieuwe inzichten geven, waardoor jij beter bent voorbereid. Daarnaast kun je elkaar overhoren met de lastige begrippen of oplossingsstrategieën.

Wat mij heeft geholpen is het maken van dezelfde oefentoets rekenen als mijn studiegenoot. Je maakt de toets beiden zonder te overleggen en vervolgens kijk je hem samen na. Tijdens het nakijken kun je fouten met elkaar vergelijken en elkaar helpen om het juiste antwoord te vinden.

kennisbasistoets rekenen pabo

Maak de toets in rust

Op de dag van de toets is het belangrijk om rust te bewaren, het is een pittige toets, maar je kunt dit! Lees nog een keer de belangrijkste theorie door en laat je niet gek maken. Loop daarna met zelfvertrouwen de tentamenzaal in en neem de tijd.

Tijdens het maken van de toets is het belangrijk om de vragen goed te lezen en te controleren, dit kan jou een paar punten schelen. Lees na het maken van de toets jouw antwoorden nog eens door wanneer dit mogelijk is en lever hem daarna in. En nu hopen dat jij jouw kennisbasistoets rekenen-wiskunde hebt gehaald!

Wil jij meer blogs lezen over toetsen en stages op de pabo? Laatst schreef ik Tips voor de rekentoets PABO (WisCAT) en Tips voor de toelatingstoets op de PABO. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *