Het maken van de rekentoets op de pabo is een hele uitdaging, ook ik heb dit ervaren. Daarom geef ik jou tips voor de rekentoets van de PABO, oftewel: De WisCAT.

De WisCAT is een pittige rekentoets die je in jaar 1 van de PABO moet maken. Deze toets is een eis om de opleiding na jaar 1 te mogen blijven volgen en je hebt 3 kansen om de toets te halen. De rekentoets is lastig, omdat de stof ingewikkeld kan zijn en de toets vereist daarom een goede voorbereiding. Lees snel verder om jouw WisCAT te halen!

Begin op tijd met de juiste voorbereiding

De WisCAT is een toets die jouw vaardigheid test op verschillende gebieden van rekenen. Deze gebieden kun je verbeteren door veel te oefenen en ze in de praktijk te verwerken. Rekenen is immers een vak dat je leert door te doen en dit komt veel terug in de voorbereiding. Begin daarom ruim van tevoren met de onderdelen die je lastig vindt. Plan momenten in waarop jij aan deze onderdelen kunt werken.

Volg de colleges voor de WisCAT

Op de PABO wordt je niet helemaal in het diepe gegooid. Er worden namelijk colleges aangeboden om jou voor te bereiden op de WisCAT. Maak hier gebruik van en zorg dat je bij zoveel mogelijk colleges aanwezig bent. In de colleges zullen de docenten van de PABO je tips geven om de WisCAT te halen. Ook komen hier oefenvragen voorbij die jou kunnen helpen.

Maak gebruik van hulpbronnen

De WisCAT is een bekende toets en er is dus al veel over geschreven, gefilmd en besproken. Maak gebruik van al deze informatie om jouw slagingspercentage te vergroten. Zo kun je Rekenen voor de Pabo gebruiken of kijken naar uitlegvideo’s op YouTube. Hieronder vind je een YouTube-kanaal speciaal opgericht voor de rekentoets.

Studeer samen met medestudenten

Het studeren voor de WisCAT toets kan ingewikkeld lijken. Het kan daarom fijn zijn om een medestudent naast jouw zijde te hebben. Vraag een klasgenoot om hulp, zo maak je meteen vrienden en kun je samen leren voor de WisCAT. Dit is ook handig omdat je elkaar onderdelen van de toets uit kunt leggen. Wat de één snapt kan de ander nog knap lastig vinden.

Ik wil je heel veel succes wensen met het behalen van de WisCAT en hoop dat deze tips jou helpen! Laat vooral in de reacties weten of dit gelukt is!

Wil je meer lezen over het behalen van de WisCAT of toelatingstoetsen? Laatst schreef ik Toelatingstoets pabo: mijn ervaring en Tips voor de beginnende PABO-student. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *