Binnenkort is het weer tijd voor de kennisbasistoets taal pabo. Moet jij hem maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik deel mijn ervaring en tips over de toets!

De kennisbasistoets taal pabo is een toets die in het derde jaar (soms het tweede) van de pabo wordt afgenomen. Deze toets test de basiskennis van de toekomstige leerkrachten op het gebied van de Nederlandse taal. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat afgestudeerde pabo-studenten een gelijk basisniveau hebben omtrent taal. De toets wordt gezien als een lastige drempel, maar lees snel verder om jouw kennisbasistoets taal pabo te behalen!

Zorg voor een goede voorbereiding

Het is ten eerste belangrijk om een goede voorbereiding te hebben op de kennisbasis taal. De toets kan worden beschouwd als een lastig toets en het is aan te raden om minimaal twee week voor de kennisbasis taal te beginnen met leren. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de volgende studieboeken:

Ook worden er op internet gratis materialen aangeboden die je kunt gebruiken om je voor te bereiden. Deze materialen worden op verschillende websites aangeboden, zo heb ik zelf veel gehad aan de website lesintaal.nl en hogeschooltaal.nl. Wanneer je verschillende oefenopdrachten wilt maken kun je de oefentoets maken via deze link.

Probeer te studeren met medestudenten

Tijdens het voorbereiden op de taaltoets pabo is het fijn om met een medestudenten te kunnen studeren. Het gezamenlijk bekijken van de theorie kan helpen om nieuwe inzichten te creëeren. Daarnaast kun je elkaar overhoren met de verschillende begrippen, deze zijn namelijk van groot belang tijdens de toets.

Wat mij heeft geholpen is het maken van dezelfde oefentoets taal als mijn studiegenoot. Je maakt de toets beiden zonder te overleggen en vervolgens kijk je hem samen na. Tijdens het nakijken kun je fouten met elkaar vergelijken en elkaar helpen om het juiste antwoord te vinden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de theorie nogmaals door te lezen.

Kennisbasistoets taal pabo

Maak je niet te druk

Op de dag van de toets is het belangrijk om rust te bewaren, het is een pittige toets, maar je kunt dit! Lees nog een keer de belangrijkste theorie e begrippen door en houd de rust. Loop daarna met zelfvertrouwen de tentamenzaal in en neem de beschikbare tijd.

Tijdens het maken van de toets is het belangrijk om de vragen goed te lezen en te controleren, dit kan jou een paar punten schelen. Lees na het maken van de toets jouw antwoorden nog eens door wanneer dit mogelijk is en lever hem daarna in. En nu hopen dat jij jouw kennisbasistoets taal pabo hebt gehaald!

Wil je meer blogs lezen over de kennisbasis taal of rekenen? Laatst schreef ik een blog over De kennisbasistoets rekenen pabo: Mijn ervaring en tips en Tips voor de toelatingstoets op de PABO. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *