Wil je je aanmelden voor de PABO, maar moet je de toelatingstoets aardrijskunde, geschiedenis of natuur/techniek nog maken? Ik geef jou 5x tips voor de toelatingstoets op de PABO.

1. Begin op tijd met studeren

Het maken van de toelatingstoetsen is een hele uitdaging en het is belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Het is aan te raden om vier weken voor de toets te beginnen met leren. Hierdoor heb je genoeg tijd om alle stof te behandelen die in de toelatingstoets voorkomt. Maak vooraf een planning, zodat je een duidelijk overzicht hebt met de stof uit de toelatingstoets. Daarnaast is dit fijn, omdat je op de planning jouw voortgang kunt overzien.

2. Gebruik de juiste studieboeken

Tijdens de voorbereiding op de toelatingstoetsen kun je gebruik maken van veel studiemateriaal en voorbeeldtoetsen op internet. Per toelatingstoets wordt er een heel scala aan materiaal verzorgd, zodat jij gemakkelijke en voordelig jouw toets kunt halen. Hieronder een lijst met de belangrijkste studieboeken waarmee jij de toets kan halen:

3. Meld je aan voor gratis studiemateriaal

Naast de studieboeken kun je je aanmelden voor de Toets van de Dag. Dit is een organisatie die jou elke dag een nieuwe oefenvraag stuurt via de mail, hierdoor oefen je gemakkelijk en dagelijks voor de toelatingstoets van de PABO.

Je krijgt een fijn overzicht op jouw account met de scores, hierdoor krijg jij een indicatie van jouw slagingspercentage. aan de hand van die scores kun je extra tijd besteden aan de onderdelen waar je minder kennis over hebt. Ook kun je gebruik maken van ander gratis studiemateriaal:

4. Meld je op tijd aan voor de toelatingstoets

De toelatingstoets voor de PABO wordt meerdere malen per jaar afgenomen op plekken in heel Nederland. Alle data en afnameplaatsen kun je vinden op goedvoorbereidnaardepabo.nl. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanmelding voor de toelatingstoetsen, meld je dus op tijd aan voor de toetsen.

5. No stress tijdens de toelatingstoets

Als je de stof voor de toelatingstoets voor aardrijkskunde, geschiedenis of/en natuur/techniek goed kent, is het tijd om de toelatingstoets te maken. Dit gebeurd meestal met heel wat andere studenten op één plek en daar kun je behoorlijk zenuwachtig van worden. Blijf tijdens het maken van de toelatingstoets rustig en check altijd jouw antwoorden voor je de toets inlevert.

Ik hoop dat je na deze tips met twee vingers in de neus jouw toelatingstoets(en) haalt! Laat het weten in de reacties!

Wil je meer weten over de tips voor de toelatingstoets van de PABO of informatie over het eerste jaar op de PABO? Laatst schreef ik Toelatingstoets pabo: mijn ervaring en Jaar 1 van de PABO: In vogelvlucht. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *