Als student op de PABO wordt je dagelijks doodgegooid met tentamens, verslagen, deadlines en lesvoorbereidingen. Hoe kom je deze tijd door zonder jezelf gek te maken?

Plannen, plannen en plannen

De PABO is de plek waar je papieren bootjes leert vouwen en kinderboeken moet voorlezen aan je medestudenten. Maar het is ook een ruige jungle vol onverwachte deadlines en tentamens. Daarom is het voor jezelf uiterst handig om een planning te maken voor elke collegeblok dat bestaat uit zeven weken. Zo heb je een duidelijk overzicht en weet je precies waar je op welk moment mee bezig moet zijn. Op Pinterest staan honderden planningen voor de studie, een kijkje waard!

Wees er op tijd bij

Wanneer je een planning hebt gemaakt is het tijd om op tijd te beginnen. Ik weet dat ook de docenten op de PABO dit dagelijks zeggen, maar op tijd beginnen is het halve werk. Zelf heb ik ook meerdere malen tot het holst van de nacht doorgewerkt om een verslag af te krijgen. Om een herkansing te voorkomen is het daarom verstandig om met verslagen minimaal 3 weken voor de deadline te beginnen. Met tentamens kun je rekenen op 5 á 6 dagen, afhankelijk van de hoeveelheid leerstof.

Deadline verslag: 3 weken van tevoren beginnen

Deadline tentamen: 5 á 6 dagen van tevoren beginnen

Geniet van die papieren bootjes

Naast het leren voor tentamens en het schrijven van een verslag ben je ook genoeg bezig met de praktijk. Zo krijg je als student muziek, drama en tekenen op de PABO. Bij deze vakken krijg je vaak EC’s voor ‘simpele dingen’. Het maken van een perspectief in een schilderij, het maken van een ballonauto of het zingen van kinderliedjes. Dit zijn heerlijke EC’s door het weinige werk wat je eraan hebt.

Naast al die deadlines en bootjes vouwen is er natuurlijk maar één ding het allerleukst: de sfeer en de medestudenten op de studie. Daarom geef ik je één laatste tip mee: geniet vooral van de PABO, want je maakt het maar één keer mee!

Kun je nou geen genoeg krijgen van blogs over de PABO en studeren? Lees dan snel mijn blog over De PABO in vogelvlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *