De pabo begint weer bijna en een hoop nieuwe studenten zullen zich afvragen welke schoolspullen ze voor de pabo nodig hebben. Ik zet de essentiële schoolspullen pabo voor je op een rijtje!

1. Een goede laptop

Op de middelbare school is een goede laptop meestal niet van belang, maar zodra je naar het HBO gaat is deze essentieel. Op de pabo zul je tijdens je colleges veel aantekeningen maken en daarvoor is een laptop heel fijn. Ook voor schoolopdrachten is een laptop handig, zo hoef je niet alles op schoolcomputers te maken, maar kun je ook thuis aan de slag. Wanneer je geen laptop hebt zul je je in verschillende bochten moeten wringen om toch alles bij te houden en daarom raad ik je het ten zeerste aan om een goede en fijne laptop te kopen/huren. Zelf had ik eerst een bakbeest van een laptop, maar heb ik na 2 maanden pabo toch ingeruild voor een nieuwe en lichtere laptop.

Laatst schreef ik een blog over 10x de beste laptop voor op de pabo in 2021, lees hem snel om de ideale laptop te vinden!

schoolspullen pabo

2. Een fijne agenda

In de eerste paar weken komen er veel nieuwe dingen op je af, zoals deadlines, groepsopdrachten en colleges. Om dit gestructureerd te kunnen noteren is een fijne agenda belangrijk. Een agenda hoeft helemaal niet duur te zijn, want bij verschillende webshops heb je ze al vanaf 10 euro. Wanneer je alles liever op je mobiel bijhoudt kun je deze agenda ook koppelen aan jouw laptop, zo heb je altijd alle afspraken in een oogopslag bij je. Zelf ben ik nog altijd niet zo gestructureerd als ik zou moeten zijn, maar een agenda geeft mij wel houvast.

Koop hier jouw schoolagenda vanaf €9,99 euro

3. Een juffen/meester etui

Na jaren op de middelbare school te hebben gezeten zonder gave stickers, potloden, pennen en noem maar op, kun je op de pabo weer los gaan. Vul je etui met allerlei verschillende leuke dingen, want die zul je in je stage goed kunnen gebruiken. Tijdens je college heb je meestal genoeg aan pen en papier, maar op stage vinden leerlingen stickers en coole pennen geweldig, maak het zo gek als je wilt. Zelf merkte ik op mijn stage dat je je totaal niet hoeft te schamen voor die gave eenhoorn op je rugzak.

Koop hier jouw etui vanaf €5,95 euro

4. Schriften en insteekhoezen

Op de pabo zul je veel bezig zijn met losse opdrachten, kleine aantekeningen en bijzondere tekeningen. Het hebben van een insteekhoes zal jou helpen om al die losse blaadjes gestructureerd op te kunnen bergen. Ook kun je er per college vak een schrift aanschaffen, zodat jouw geschreven aantekeningen niet door elkaar heenlopen. Zelf kreeg ik aan het begin van mijn studie veel verschillende papieren en na het kopen van een insteekhoes wist ik eindelijk waar ik deze papieren kon laten.

Koop hier jouw schriften vanaf €0,99 euro

5. De juiste schoolboeken

Aan het begin van jouw nieuwe studie zal je een lange lijst ontvangen met alle verplichte schoolboeken. Voordat je deze allemaal aanschaft is het belangrijk om zeker te weten welke boeken je echt nodig hebt. Wacht met het kopen van de boeken voor je eerste colleges, want meestal heb je een paar boeken al niet nodig. De boeken die je wel nodig hebt kun je het beste tweedehands kopen of lenen bij de bieb. Er zijn genoeg tweedehands winkels die jouw studieboeken verkopen online. Heb je geen geld om de boeken aan te schaffen? Dan kun je ze altijd tweedehands aanschaffen.

Laatst schreef ik een blog over 10x De beste studieboeken voor de pabo, lees hem snel en scoor direct de beste schoolboeken voor de pabo!

studieboeken pabo

6. Genoeg eten en drinken

Neem tijdens jouw dagen op de pabo genoeg eten en drinken mee, zodat je tijdens de colleges niet met grote honger rondloopt. Smeer 2 of 3 broodjes, neem een appel en een flesje water en je komt de dag gemakkelijk door. Zelf kocht ik in het begin veel broodjes bij de AH to go, maar naar een paar maanden merk je pas hoe duur al die broodjes gezamenlijk zijn.

Wil jij meer lezen over het begin van jouw studie of schoolspullen pabo? Laatst schreef ik een blog over Nieuwe studie… Tips van een pabo student en Pabo: 8 dingen die je moet weten voor je stage gaat lopen. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *