In 2022 ben ik een half jaar naar Oslo geweest om te studeren, een prachtige ervaring! Ik geef jou tips en vertel over mijn ervaring, om ook jouw studie in Oslo goed te laten verlopen!

Algemene informatie over Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en tevens de grootste stad van het land. De stad ligt aan de kust in het oosten van Noorwegen en heeft ongeveer 1 miljoen inwoners. Oslo is een belangrijk cultureel, economisch en politiek centrum van Noorwegen en heeft een rijke geschiedenis.

Oslo heeft twee universiteiten: de Universiteit van Oslo en de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie. De Universiteit van Oslo is de oudste universiteit van Noorwegen en biedt een breed scala aan programma’s en opleidingen op verschillende gebieden. De Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie is een van de grootste technische universiteiten van Europa en biedt opleidingen op het gebied van techniek, natuurwetenschappen en IT.

Oslo is een aantrekkelijke stad om in te studeren, met veel culturele en historische bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven. De stad heeft ook veel groen en water en is omgeven door bossen en bergen, wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Tips om te studeren in Oslo

Als je gaat studeren in Oslo, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Een aantal tips zijn:

  1. Zoek naar een geschikte woonruimte. Kijk naar verschillende opties, zoals kamers in studentenhuizen, appartementen of huizen. Overleg met je medestudenten om te zien of je samen iets kunt vinden en houd rekening met de afstand tot je universiteit en het openbaar vervoer.
  2. Zoek naar informatie over het openbaar vervoer. Oslo heeft een goed ontwikkeld netwerk van bussen, trams, metro’s en treinen. Zoek naar informatie over de verschillende vervoersmiddelen en hoe je er gebruik van kunt maken.
  3. Zoek naar informatie over de universiteit en de studie. Kijk naar de verschillende faculteiten en programma’s en zoek naar informatie over de inhoud van de lessen, de toelatingseisen en de verwachte studiebelasting.
  4. Maak contact met andere studenten. Oslo is een grote stad en er zijn veel studenten die net als jij studeren aan de universiteit.

Kosten studeren in Oslo

De kosten voor studenten in Oslo kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals je woonruimte, vervoer en levensstijl. In het algemeen zijn de kosten van levensonderhoud in Oslo hoger dan in andere delen van Noorwegen en Europa. De kosten van huisvesting, voedsel en vervoer zijn bijvoorbeeld hoger dan gemiddeld.

Om je een idee te geven, kan een gemiddelde student in Oslo ongeveer 7.000 tot 8.000 Noorse kronen (NOK) per maand uitgeven aan levensonderhoud. Dit is ongeveer 800 tot 900 euro per maand. Deze kosten kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Het is belangrijk om te onthouden dat er verschillende manieren zijn om de kosten van levensonderhoud te verminderen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een goedkopere woonruimte, door goedkoper te eten of door gebruik te maken van kortingen en aanbiedingen.

Wil je meer blogposts lezen? Laatst schreef ik een blog over Stappenplan: Skileraar worden in Oostenrijk en Mijn ervaring: Skiles geven als skileraar in Oostenrijk.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *