Wil jij graag weten hoe het is om skileraar in Oostenrijk te zijn? Ik vertel het je in deze blog over het geven van skiles in Oostenrijk!

In 2017 stond ik voor het eerst op de latten in Oostenrijk, nu – twee jaar later – ben ik skileraar op een kleine piste ergens in Tirol. Die kleine piste ligt in het dorp Kirchdorf in Tirol, een dorp met zo’n 3600 inwoners. Ik ben hier twee jaar geleden terecht gekomen en ben er sinds mijn eerste dag zoveel mogelijk in de wintervakanties en lange weekenden. Tijdens die vakanties en lange weekenden geef ik kinderen en volwassenen skiles.

Beginnen als assistent

Toen ik in het winterseizoen van 2018 begon als skilerares had ik nog geen certificaat, hierdoor was ik verplicht om op de kinderweide te blijven. Op de kinderweide hielp ik mee bij de kinderen met een leeftijd van 2,5 tot 6 jaar oud. Deze kinderen hadden nog nooit geskied of nog maar één weekje. Het doel was om de kinderen na een week skiles een stukje naar beneden te laten skiën in de pizzapunt.

Tijdens deze weken werkte ik van 9.00 tot en met 16.00, ik ging namelijk met de kinderen mee op lunchpauze. Het skiles geven als assistent is een uitdaging, vooral om de skileraar zoveel mogelijk te ondersteunen.

Doorgroeien tot skileraar

Dit winterseizoen (2019-2020) heb ik de opleiding gedaan tot skileraar, de Änwarter. Na deze opleiding was ik officieel skileraar en kreeg ik mijn eigen groep kinderen met een assistent. Deze kinderen waren in de leeftijd 4 tot 6 jaar oud, dezelfde groep waarbij ik vorig jaar geholpen heb.

Ook het zijn van een skileraar is ontzettend leuk en leerzaam. Wel heb je ontzettend verantwoordelijkheid, zo praat je veel met de ouders, leer je de kinderen de oefeningen en rapporteer je je dag in de skischool.

Een heel seizoen werken

Tot dusver heb ik maximaal twee weken achter elkaar les gegeven. Ik hoop dat ik na de PABO een tussenjaar kan nemen en een vol seizoen aan de slag kan in Kirchdorf. Het werk is zwaar en pittig omdat je veel uren op de ski’s staat met 11 kinderen om je heen (die ook van alles willen). Dus je moet het vooral hebben van je collega’s, de bergen en het enthousiasme van de kinderen. Die maken een hele hoop goed. Wil jij skiles geven in Oostenrijk en ben je nog op zoek naar een vacature? Bekijk de beste vacatures voor skiles geven in Oostenrijk en solliciteer direct!

Wil je meer weten over mijn avonturen in de bergen? Laatst schreef ik een blog over hoe ik verliefd werd op de bergen!

Meer lezen over de PABO

1 reactie

 1. Hallo
  Ik ben lindsey 17 jaar
  Ik moet dit jaar ook 3 weken stage lopen als ski leraar in Oostenrijk.
  Heb je voor mij tips?
  En kan je mij vertellen waar ik allemaal op moet letten en rekening mee moet houden.
  Welke plek, welke accommodatie, welke skischool,leuke plek voor vrije dag met collega’s enz enz
  Gr Lindsey
  0651272611

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *