De scholen zijn weer begonnen en dus begint de stage op de basisschool ook weer. Wil jij in je stage voorlezen maar heb je even geen inspiratie welk boek jij kunt gebruiken? Ik zet 5x de leukste voorleesboeken voor stage voor je op een een rij!

Voorleesboeken stage

De Gorgels

 • Schrijver: Jochem Myjer
 • Illustrator: Rick de Haas
 • Geschikt voor: Groep 1 tot en met 8

Jochem Myjer gaat normaal door het leven als cabaretier, maar schrijft ook kinderboeken die jong en oud laten lachen. Zelf heb ik De Gorgels meerdere malen in mijn stage gebruikt en de leerlingen vinden dit boek altijd een avontuur. In het boek maak je kennis met kleine wezentjes, de Gorgels, en Melle. Dit boek is goed te gebruiken in groep 1 tot en met 8 in de pauzes of tijdens de opening van een les.

leukste voorleesboeken stage

Een boek vol puntjes

 • Schrijver: Xavier Deneux
 • Geschikt voor: Groep 1 tot en met 4

Een boek vol puntjes is een bijzonder boek vol gekke en grappige verrassingen. Op elke bladzijde van het boek is een aantal gekleurde stippen te zien, die samen een dier vormen. De bladzijde na de stippen vertoond het dier, waardoor je er een leuk raadspel van kunt maken samen met de leerlingen. Dit boek is daarom goed te gebruiken bij bijvoorbeeld een rekenles of taalles.

leukste voorleesboeken stage

Otje

 • Schrijver: Annie M.G. Schmidt
 • Illustrator: Fiep Westendorp
 • Geschikt voor: Groep 1 tot en met 8

Otje is een all-time favoriet van mij en vele andere PABO-studenten. Dit boek werd vroeger aan mij voorgelezen door juffen, meesters en mijn ouders. In het boek maak je kennis met Otje en haar vader, die genoodzaakt zijn om een zwervend leven te leiden vol bijzondere verhalen. Dit boek is te gebruiken in elke groep tijdens de fruitpauze, of als introductie van een les. Een must-have voor elke PABO-student!

voorleesboeken voor stage

Stella, Ster van de zee

 • Schrijver: Marie-Louise Gay
 • Geschikt voor: Groep 1 tot en met 3

Dit boek, met prachtige illustraties, is vertaald vanuit het Engels. Je maakt kennis met Stella en haar broertje Sam, die samen een dagje naar zee gaan. Sam heeft een miljoen vragen voor Stella en ze weet gelukkig overal een antwoord op. Alleen durft Sam nog niet goed in het water te zwemmen, zou hij het uiteindelijk wel aandurven? Een mooi boek voor tijdens de fruitpauze of voor het inleiden van een thema in de onderbouw.

leukste voorleesboeken

Superheldjes

 • Schrijver: Loes Riphagen
 • Geschikt voor: Groep 1 tot en met 5

In het boek Superheldjes krijgen we – net als bij De Gorgels – te maken met kleine wezentjes. Superheldjes veroorzaken soms ongelukjes en dat lijkt vervelend, maar dit doen ze met een hele goede reden. Leerlingen in de onderbouw en middenbouw vinden dit boek prachtig en genieten van de mooie illustraties. Je kunt dit boek gebruiken tijdens de pauzes, of voor een lesovergang.

Wil jij meer lezen over voorleesboeken voor stage of de PABO? Laatst schreef ik een blog over 5x Kennismaking met je stageklas en Pabo: 8 dingen die je moet weten voor je stage gaat lopen. Deze blogpost bevat affiliate marketing links.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *