Het is vandaag de Nationale Dag van de Leerkracht. Een goed moment om een lijstje te maken met cadeau-ideeën voor meesters en juffen. Altijd goed toch, een bedankje?

First things first

Wanneer je het woord ‘cadeau’ hoort denk je meteen aan doucheschuim of een mok met ”Beste juf/meester!’. Maar voor veel leerkrachten is het krijgen van waardering een fantastisch cadeau. Het geven van een handdruk met een bedankje kan al veel betekenen voor een leerkracht.

Als je toch gaat voor een cadeau heb ik een lijstje gemaakt met verschillende cadeaus die je kunt geven als je waardering wilt tonen voor de leerkrachten in het onderwijs.

Meer dan genoeg!

Idee 1: Cadeau websites

Wanneer je googelt op ‘cadeaus voor leerkrachten’ kom je tientallen websites tegen waarop je leuke ideeën op kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld terecht op de website Your Surprise voor sleutelhangers, thee- en koffieglazen en notitieboekjes.

Naast Your Surprise is By LM is ook een populaire site onder ouders die een cadeautje zoeken. Maar ook bij PaperHouse kun je terecht voor de beste cadeaus.

Idee 2: Do It Yourself

Naast de talloze kant-en-klare cadeaus voor leerkrachten is het maken van een eigen cadeau voor de leerkracht ook een blijk van waardering. Dit kun je doen met de gehele klas, maar ook is dit natuurlijk mogelijk op individuele niveau. Voor ideeën om te maken met de gehele klas kun je terecht op deze site, een blog vol toffe ideeën. Maak bijvoorbeeld een ‘Wie is het spel’ met alle leerlingen, of een bakje vol verschillende theeën die elk een leerling presenteert. Geen goed cadeau gevonden? Bekijk dan ook deze blog!

Cadeau idee juf

Idee 3: Pinterest

Naast de kant-en-klare cadeaus en Do It Yourself blogs kun je ook altijd rondsnuffelen op Pinterest. Op deze website zijn tientallen ideeën te vinden van ouders die iets hebben gemaakt voor de meesters en juffen. Bekijk vooral ook even Pinterest om inspiratie op te doen.

Na al deze ideeën en linkjes naar andere blogs moet je wel een keuze kunnen maken. Alvast een fijne Nationale Leraren Dag!

Kun je nou geen genoeg krijgen van blogs over de Ideeën en andere onderwerpen? Lees dan snel mijn blog over Lesideeën voor stagiaires.

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *