Naast het lopen van stagedagen zitten wij, net als andere HBO-studenten, 3 dagen per week in de schoolbanken. We krijgen college op alle vlakken van het onderwijs. Hoe ziet zo’n dag eruit? Ik neem je mee!

7.30 Goedemorgen!

Het is vandaag woensdag, wat betekent dat we na twee stagedagen weer zelf aan de bak mogen. Mijn eerste college start om 8.30 dus sta ik om 7.30 op. Ik begin mijn dag met het aanzetten van de waterkoker, ik ben sinds kort dol op thee. Hierna schiet ik de douche in en poets ik meteen mijn tanden. Wanneer ik terug in mijn kamer ben schenk ik de thee in en maak ik een klein ontbijt. Vervolgens smeer ik vier broodjes voor de lunch, ontbijt ik met een goed kop thee en eet twee broodjes met beleg. Na mijn ontbijt zoek ik mijn schoolspullen bij elkaar, tijd om naar school te gaan!

Goedemorgen

8.00 Fietsen, fietsen en fietsen

Om 8.00 spring ik met frisse tegenzin op de fiets, god wat is het altijd koud. De PABO is ongeveer een kwartiertje fietsen vanaf mijn huis, perfect om even een ‘Echt gebeurd‘ podcast te luisteren. Aangekomen op school zoek ik mijn vrienden op en praten we elkaar kort bij over de evenementen die we hebben meegemaakt op stage. We lopen naar ons eerste college die om 8.30 begint.

8.30 College: SIENCE

We beginnen de dag met twee colleges van het vak SIENCE. Als eerste hebben we een college over de fasen waarin een stof zich kan bevinden en de faseovergangen. We mogen in groepjes een proefje voorbereiden om uiteindelijk aan de klas te laten zien, wij kozen voor een proefje met Maizena en water. Na twee uur luisteren en onderzoeken sloffen we door naar het volgende college, gegeven door onze favoriete docent. We leren in dit college de werking van het spijsverteringsstelsel. De docent heeft een tafel vol ontbijtspullen klaargezet en vraagt ons één voor één wat wij gegeten hebben als ontbijt. Alles wat we zeggen gooit hij in de blender, prachtig. Hierna leren wij de verschillende onderdelen van het spijsverteringsstelsel.

Sience college

12.30 College: Rekenen

Na vier uur SIENCE zijn we toe aan een korte pauze. We halen snel een broodje bij de Van Olsttoren op de Zernike Campus en vervolgen onze weg naar het volgende college. Bij rekenen behandelen we op dit moment het onderwerp Statistiek. Omdat ik dit nooit heb gehad op de middelbare school vind ik het vreselijk lastig om mee te komen met de groep. De docent legt iets uit over Boxplot terwijl ik bezig ben met de lesvoorbereiding van stage, ontzettend zinnig college dus. Na 1,5 uur zwoegen lopen we het lokaal uit, nog één college te gaan!

college rekenen

14.30 Intervisie

Om 14.30 is het tijd voor intervisie, het meest nutteloze uurtjes op de PABO. Tijdens intervisie bespreek je in een groepje van ongeveer 10 studenten een probleem waar je tegenaan liep in je stage. Een uur lang discussiëren we over de beste manier waarop iemand kan handelen in een bepaalde situatie. Om 15.30 zijn we alweer klaar en is het tijd om naar huis te gaan. Met frisse zin stap ik op de fiets, god wat is het lekker weer.

15.30 Fietsen, fietsen en fietsen

Op weg naar huis zet ik nog een aflevering van ‘Echt gebeurd‘ aan en fiets rustig naar huis. Eenmaal thuis aangekomen moet ik nog het één en ander doen voor school: Lessen voorbereiden, samenvatten voor komende tentamens en verslagen typen. Wanneer ik ook dit heb afgerond is het tijd om lekker te relaxen, wat een topdag.

Ben je benieuwd naar meer blogs? Laatst schreef ik over De PABO in vogelvlucht en de beste lesideeën voor een eerste stagedag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *