Zoek jij naar leuke ideeën om een verjaardag van een leerling in de klas te vieren? Ik geef jou verschillende tips in deze blog!

Er zijn verschillende redenen waarom het vieren van verjaardagen in de klas een goed idee kan zijn. Ten eerste kan het een fijne manier zijn om een gevoel van gemeenschap en verbondenheid in de klas te creëren. Het kan ook een leuke manier zijn om de kinderen te laten voelen dat ze speciaal en belangrijk zijn, wat kan bijdragen aan hun zelfvertrouwen en welzijn. Bovendien kan het vieren van verjaardagen in de klas een leuke manier zijn om af te wisselen van de dagelijkse routine en iets leuks te doen met de klas.

verjaardag vieren in de klas

6 tips voor een verjaardag vieren in de klas

Een verjaardag vieren in de klas kan een leuke manier zijn om een kind te laten voelen dat ze speciale aandacht krijgen en om de klas een gezellige sfeer te geven. Er zijn verschillende manieren om een verjaardag in de klas te vieren, afhankelijk van de leeftijd en de voorkeuren van de jarige en de andere kinderen in de klas. Een paar tips om een verjaardag te vieren in de klas:

 1. Maak het speciaal: geef de jarige leerling aandacht en maak er een feestelijke gelegenheid van.
 2. Organiseer een leuke activiteit: bijvoorbeeld een spelletje, een knutselopdracht of een muziekles.
 3. Maak het persoonlijk: vraag de jarige leerling naar zijn of haar favoriete spelletjes, liedjes of activiteiten en organiseer daar iets leuks rond.
 4. Betrek de hele klas: laat iedereen meedoen en zorg dat iedereen zich betrokken voelt bij het verjaardagsfeest.
 5. Bedenk een leuk verjaardagsritueel: bijvoorbeeld het zingen van een verjaardagslied, het uitdelen van cadeautjes of het oplossen van een verjaardagsraadsel.
 6. Wees creatief: probeer nieuwe ideeën uit en denk buiten de gebaande paden om een onvergetelijke verjaardag te organiseren.
verjaardag vieren in de klas

Verjaardag activiteiten in de klas

Er zijn veel verschillende manieren om een verjaardag te vieren in de klas. Hieronder volgt een lijst met enkele mogelijke activiteiten:

 1. Zingen van het liedje “Lang zal ze leven”
 2. Eten van taart of andere lekkernijen
 3. Een kleine cadeau geven aan de jarige
 4. Organiseren van een spel of quiz met vragen over de jarige
 5. Schrijven van wensen en gedichten voor de jarige
 6. Maken van een collage van foto’s van de jarige
 7. Organiseren van een verjaardagskalender, waarbij elke leerling een dag kiest om de verjaardag van een andere leerling te vieren
 8. Knutselen van een verjaardagskaart of cadeau voor de jarige
 9. Kaarsjes uitblazen tijdens het zingen van een verjaardagslied
verjaardag vieren

Verjaardagsliedjes voor in de klas

Er zijn veel verschillende liedjes die gebruikt kunnen worden om een verjaardag te vieren. Hieronder volgt een lijst met enkele voorbeelden:

 1. “Lang zal ze leven”
 2. “Verjaardag” van De Dikdakkers
 3. “Happy Birthday” van Stevie Wonder
 4. “Verjaardag” van Kinderen voor Kinderen
 5. “Alles Gute zum Geburtstag” van Traditional
 6. “Verjaardagsmars” van Jan Smit
 7. “Verjaardag” van Guus Meeuwis
 8. “Verjaardagslied” van Jan, Jans en de Kinderen.

Voor- en nadelen verjaardag vieren in de klas

Er zijn verschillende voordelen aan het vieren van verjaardagen in de klas. Ten eerste kan het de groepsdynamiek versterken en de sociale banden tussen de leerlingen versterken. Het kan ook een fijne afleiding zijn van de dagelijkse lesstof en de sfeer in de klas positief beïnvloeden. Bovendien kan het een leuke manier zijn om de leerlingen te laten leren over verschillende culturen en tradities rond verjaardagen.

Er zijn een aantal nadelen aan het vieren van een verjaardag in de klas. Ten eerste kan het afleiden van de leerlingen van hun normale lesroutine en kan het leiden tot verstoring van de klas. Als tweede kan het vieren van verjaardagen in de klas leiden tot jaloezie of gevoelens van uitsluiting bij leerlingen die geen verjaardag hebben of wiens verjaardag op een andere dag valt. Ten derde kan het vieren van verjaardagen in de klas leiden tot ongezonde eetgewoonten, aangezien taart en andere zoetigheden vaak worden gebruikt om de verjaardag te vieren. Het is daarom belangrijk om een balans te vinden tussen het vieren van verjaardagen en het behouden van een gezonde en productieve leeromgeving.

Wil je meer blog lezen? Laatst schreef ik 8x de beste traktatie voor jouw stageklas pabo en Belangrijk stappenplan: Zo kun je juf of meester worden,

Meer lezen over de PABO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *